Kannattaako Ateriaetu?

Kannattaako lounasetua käyttää? Lounasedun kannattavuus voidaan nähdä helposti laskemalla. Lounasetu on sekä työnantajan että työntekijän kannalta edullinen palkanlisä myös työntekijälle, mutta käsittelen tässä jutussa nimenomaan yrittäjän itselleen ottamaa lounasetua.

Mikä on yrittäjän eläketurva?

YEL-eläkevakuutus turvaa toimeentulosi, jos yrittäjätoiminta päättyy työkyvyttömyyden tai ikääntymisen vuoksi. Omaisilla on perhe-eläketurva yrittäjän kuoleman jälkeen. Yrittäjäksi katsotaan henkilö, jonka työskentely ei tapahdu työ- tai virkasuhteessa. Eläkemaksut ja tulevan eläkkeesi määrä riippuvat YEL-työtulosta.

Mitä virheitä yrittäjän kannattaa välttää?

Aloittavan yrittäjän 8 tyypillistä virhettä veroista…

 1. Pelkäät kohtalokkaita virheitä
 2. Liian kalliit, pitkät ja sitovat sopimukset. …
 3. Tarpeettomat palvelut ja suoranaiset huijaukset. …
 4. Et liity alv-rekisteriin. …
 5. Hakoteillä ennakkoverojen kanssa. …
 6. Markkinointi uupuu. …
 7. Myyt liian halvalla. …
 8. Kaaos taloudessa.

Mistä oma pääoma muodostuu?

Oma pääoma koostuu mm. tilikauden voitosta, edellisten tilikausien voitoista sekä oman pääoman sijoituksista. Näitä sijoituksia ovat esimerkiksi osakepääoma sekä sijoitukset yrityksen vapaaseen omaan pääomaan. Oleellista on, että oma pääoma yhteensä olisi positiivinen.

Miten yrittäjä jää eläkkeelle?

Eläkettä ei makseta automaattisesti, vaan sitä tulee hakea. Myönteisen eläkepäätöksen jälkeen YEL-vakuutus päättyy, kun yrittäjä siirtyy vanhuus-, työura- tai työkyvyttömyyseläkkeelle. YEL-vakuutus sen sijaan jatkuu osittaisen vanhuuseläkkeen ajan. Yrittäjän eläkettä voi hakea esimerkiksi tyoelake.fi -palvelussa.

Mitä jos ei ole YEL-vakuutusta?

Entä jos vakuutusta ei ole? Jos yrittäjä ei ole ottanut itselleen YELvakuutusta, Eläketurvakeskus kehottaa häntä kohtuullisessa ajassa korjaamaan laiminlyönnin. Yrittäjä voi ottaa vakuutuksen taannehtivasti kuluvalle ja kolmelle edelliselle vuodelle.

Mitä tarkoittaa yrittäjän oppisopimuskoulutus ja milloin se on mahdollinen?

Yrittäjän oppisopimus perustuu yrittäjän ja oppisopimustoimijan väliseen sopimukseen. Suoritat koulutuksesta suurimman osan omassa yrityksessäsi töitä tehden ja osan oppilaitoksessa, verkossa tai etänä. Oppisopimusopiskelulla laajennat verkostoasi ja saat uusia ideoita menestyksekkääseen yrittäjyyteen.

Mitä eri asioita aloittavan yrittäjän tulee ottaa huomioon?

Aloittavan yrittäjän muistilista

 1. Oma osaaminen. Varmista oma osaamisesi. …
 2. Liiketoimintasuunnitelma. Pohdi aluksi liikeideaasi ja varmista sen kilpailukyky. …
 3. Yritysmuoto. Selvitä, mikä yritysmuodoista on juuri sinulle sopiva. …
 4. Luvat ja velvoitteet. …
 5. Rahoitus. …
 6. Vakuutukset. …
 7. Työttömyysturva. …
 8. Verotus.

Mitä yrittäjän on itse aina vähintään huolehdittava?

Yrittäjä vastaa itse sosiaaliturvastaan. Koko yrittäjän lakisääteinen sosiaaliturva maksuineen ja etuuksineen perustuu yrittäjän eläkevakuutusta eli YEL-vakuutusta tehtäessä sovittavaan vuosityötuloon, jota ei kannata arvioida liian alhaiseksi.

Mitä yrittäjän on otettava huomioon?

Aloittavan yrittäjän muistilista

 1. Oma osaaminen. Varmista oma osaamisesi. …
 2. Liiketoimintasuunnitelma. Pohdi aluksi liikeideaasi ja varmista sen kilpailukyky. …
 3. Yritysmuoto. Selvitä, mikä yritysmuodoista on juuri sinulle sopiva. …
 4. Luvat ja velvoitteet. …
 5. Rahoitus. …
 6. Vakuutukset. …
 7. Työttömyysturva. …
 8. Verotus.

Milloin yrittäjän on otettava itselleen YEL vakuutus?

Milloin tarvitsen YEL-eläkevakuutuksen? Yrittäjänä sinun on otettava itsellesi eläkevakuutus kuuden kuukauden kuluessa yritystoiminnan alkamisesta. Yrittäjäksi katsotaan henkilö, jonka työskentely ei tapahdu työ- tai virkasuhteessa.

Onko YTK matkavakuutus?

YTK-Yhdistyksen jäsenetuna arjen vakuutukset jopa -20 %

Kodin ja perheen vakuutuksiksi luetaan kotivakuutus, matkavakuutus, arvotavaravakuutus, pienvenevakuutus, toimeentulovakuutus sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus.

Mitä yrittäjän Verkostoituminen tarkoittaa?

Verkostoista saa vertaistukea, neuvoja ja apua monenlaisiin asioihin. Kaikkea ei tarvitse hoksata itse. Yrittäjät kertovat saaneensa verkostojensa kautta uusia näkökulmia ja ihan konkreettisesti lisää töitä. Verkostot voivat myös auttaa irrottautumaan työstä ja virkistäytymään.

Jätä kommentti