Onko pellava viileä?

Materiaaleista rakkain on pellava. Se on miellyttävä yllä, lämmin talvella ja viileä kesällä. Moni aristelee pellavaa, koska se rypistyy. – Pellavan silittäminen on ajan haaskausta.

Kuka toi kebabin Suomeen?

Abu Fuad oli Tampereen ensimmäinen, mutta tamperelaiset ravintoloitsijat Veikko ja Tuula Huhtakangas perustivat Suomen ensimmäisen kebab-ravintolaan Otavankadulle Poriin 1982. Tämän selvitti kaupunkilehti Tamperelainen 3.9.2103.

Voiko alkoholismista parantua?

”Harva tietää, että alkoholismi on sairaus, josta ei parane. Se on etenevä ja paheneva sairaus, vaikka ei joisikaan. Alkoholistin tunne-elämä ei palaudu täysin ”normaaliksi”, jos se on sitä koskaan ollutkaan. Alkoholismia voi kuitenkin hoitaa ja sen kanssa voi elää hyvää elämää.

Mikä on naisten osuus Suomen yrittäjistä?

Tilastokeskuksen mukaan kaikista yrittäjistä naisia on jo pitkään ollut noin puolet vähemmän kuin miehiä. Vuoden 2017 tilaston mukaan noin 67 % kaikista yrittäjistä oli miehiä. Akavan jäsentilastojen mukaan akavalaisista noin 30 000 yrittäjästä naisia on 39%.

Saako yrittäjä alv takaisin?

Jos et ilmoittaudu alv-rekisteriin, mutta liikevaihtosi ylittää 15 000 euroa, joudut maksamaan alvit takautuvasti koko tilikauden myynnistä. Mikäli taas liityt rekisteriin, mutta liikevaihto jääkin alle 15 000 euron, saat kaikki maksamasi alvit takaisin arvonlisäveron alarajahuojennuksen ansiosta.

Mitä haasteita yrittäjyydessä on?

Jokainen yrittäjä joutuu miettimään myös oman toimintansa tulevaisuutta. Palvelut ja tuotteet on arvioitava asiakkaan näkökulmasta ja se on suhteutettava omiin resursseihin ja mahdollisuuksiin. Palvelu- ja asiantuntijayrittäjyys on kasvussa ja paineita kasvuun tulee julkisen talouden kiristymisen myötä lisää.

Mitä hyvältä yrittäjältä vaaditaan?

– Se vaatii tietynlaista periksiantamattomuutta ja kunnianhimoa, että haluaa onnistua ja tehdä asiat hyvin. Pitää myös osata hakea apua, jos tulee tilanne, ettei itse osaa, pysty tai ehdi, Paasimaa sanoo. Apua hän kertoo pyytäneensä esimerkiksi kirjanpitoon liittyvissä asioissa.

Paljonko kahvi maksaa kahvilassa?

Kaupasta kahvipaketin saa noin neljällä–viidellä eurolla, mutta kahvilassa kuppi tavallista kahvia maksaa 2,30 euroa, mocha 3,90 euroa ja iso latte 4,50 euroa.

Mikä on Yrittäjävähennys?

Yrittäjävähennys – liikkeen- tai ammatinharjoittaja

Liikkeen- tai ammatinharjoittaja eli yksityinen elinkeinonharjoittaja saa 5 %:n yrittäjävähennyksen elinkeinotoiminnan tulosta. Verohallinto laskee yrittäjävähennyksen puolestasi.

Voiko alkoholisti parantua?

”Harva tietää, että alkoholismi on sairaus, josta ei parane. Se on etenevä ja paheneva sairaus, vaikka ei joisikaan. Alkoholistin tunne-elämä ei palaudu täysin ”normaaliksi”, jos se on sitä koskaan ollutkaan. Alkoholismia voi kuitenkin hoitaa ja sen kanssa voi elää hyvää elämää.

Miksi Pestel?

Miksi PESTEL? PESTE-analyysi on hyvä työkalu, jonka avulla saatuja tuloksia voidaan käyttää yritystoiminnan kehittämiseen. Siksi se kannattaakin tehdä säännöllisin väliajoin. PESTE-analyysi tuo esille sellaisia tekijöitä tai muuttujia, jotka muuten arjen kiireessä voivat jäädä huomaamatta.

Onko apteekkari yrittäjä?

Apteekkari on yrittäjä, joka on henkilökohtaisesti vastuussa alueensa lääkehuollosta ja –turvallisuudesta.

Onko freelancer yrittäjä?

Freelancer voi olla joko yrittäjä, työntekijä tai hän voi saada ns. työkorvauksia olematta yrittäjä tai työsuhteessa. Yhteistä eri freelance-työn muodoille on työtehtävien tilapäisyys ja freelancerin mahdollisuus itse melko vapaasti tehdä töitä eri toimeksiantajille.

Jätä kommentti