Mitä jos yritys ei maksa laskua?

Kun asiakas ei maksa laskua eikä noteeraa maksukehotustakaan, yrittäjä kääntyy usein perintätoimiston puoleen. Se onkin järkevintä silloin, jos maksamatta jäänyt saatava on kymppejä tai satasia, mutta isompien saatavien perinnässä yrittäjän kannattaa harkita myös asianajotoimiston puoleen kääntymistä.

Mikä on yritystoimintaa?

Yritystoimintaa on sellainen työ, jota ei tehdä työsuhteessa. Kyse voi olla työstä yritykselle, jonka omistat itse, freelancerina tehdystä työstä tai perheyritykselle tehdystä työstä. Jos sinulla on yrittäjän tai maatalousyrittäjän eläkevakuutus, olet yrittäjä.

Mikä lasketaan yritystoiminnaksi?

2.1 Elinkeinotoiminta. Elinkeinotoiminnalla tarkoitetaan liike- ja ammattitoimintaa (EVL 1 §). Verovelvollisen harjoittama liike- ja ammattitoiminta muodostaa elinkeinotoiminnan tulolähteen (EVL 2 §). Elinkeinotoiminnan tulolähteeseen kuuluu siten kaikki verovelvollisen harjoittama liike- ja ammattitoiminta.

Mihin yhteiskunnassa tarvitaan yritystoimintaa?

Yritykset luovat työpaikkoja, kasvattavat kansantuloa ja parantavat Suomen kilpailukykyä. Yhteiskunnallisilla yrityksillä on kuitenkin edellä mainitun lisäksi merkitystä muun muassa seuraavista syistä.

Onko Felix suomalainen yritys?

Nykypäivänä Felix on osa Orkla Suomea. Orkla Suomi kuuluu norjalaiseen, Pohjoismaiden suurimpaan elintarvikealan yritykseen.

Miksi yritys lahjoittaa hyväntekeväisyyteen?

Lahjoituksen verovähennyksen hyötyinä mieleen tulevat ainakin mahdollinen yritykselle aiheutuva mainehyöty ja se, että verovähennyskelpoisuutta elinkeinoverotuksessa voidaan pitää myös taloudellisessa mielessä vähäisenä tuloksensuunnittelukeinona, Kurki sanoo.

Miten yritys voi lahjoittaa?

Yrityksellä on mahdollisuus saada verovähennyksiä pienestä lahjoituksesta yleishyödylliseen tarkoitukseen. Pieneksi lahjoitukseksi lasketaan korkeintaan 850 euron lahjoitus. Esimerkiksi jos osakeyhtiö tai osuuskunta tekee 850 euron lahjoituksen, saa se 170 euron verovähennyksen.

Voiko yritys lahjoittaa hyväntekeväisyyteen?

Yrityskin voi tehdä hyväntekeväisyyttä ja lahjoittaa rahaa tai tuotteita järjestöille. Pienestä, alle 850 euron arvoisesta lahjoituksesta, voi saada myös verovähennyksen.

Miksi yritykset sponsoroivat?

On tärkeää ymmärtää, miksi yritykset sponsoroivat tapahtumia, jotta tapahtumaa pystyy markkinoimaan niille tehokkaasti. Sponsorointia tehdään tavallisesti jostakin seuraavista syistä: Markkinointi ja brändin tunnettuuden lisääminen. Uusien yleisöjen tavoittaminen.

Milloin yritys voi käyttää vuokratyövoimaa?

Lainsäädännössä ei ole säännöksiä siitä, milloin yritys voi käyttää vuokratyöntekijöitä. Periaatteessa vaikka koko työvoima voi olla vuokrattua. Joissakin työehtosopimuksissa on rajoitettu vuokratyövoiman käyttämistä ruuhkahuippuihin. Nämä määräykset eivät ole ristiriidassa vuokratyödirektiivin (2008/104/EY) kanssa.

Mitä tarkoittaa Henkilöstövuokrausfirma rekrytointiyritys?

Henkilöstövuokrausyritys tunnetaan myös nimellä haku- tai rekrytointiyritys tai tilapäisyritys. Sen päätehtävänä on tyydyttää yritysten rekrytointitarpeet ja sovittaa yhteen työnhakijoita pyydetyllä tavalla.

Onko Posti yritys?

Posti Group Oyj (vuosina 2007–2014 Itella Oyj, sitä ennen Suomen Posti Oyj) on suomalainen yhtiö, jonka toimialana on postitoiminta, logistiikka ja taloushallinnon palvelut. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Onko VTT yritys?

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on suomalainen, valtion kokonaan omistama osakeyhtiö. Yhtiön omistajaohjaajana toimii työ- ja elinkeinoministeriö.

Jätä kommentti