Kauanko Palkkakuitteja tulee säilyttää?

Työnantajan on säilytettävä palkkatietoja yhtä kauan kuin muutakin kirjanpitoaineistoa on yleensä säilytettävä. Velvollisuus säilyttää palkkatietoja kestää kymmenen vuotta tilikauden päättymisestä. Palkkatiedot viittaavat esimerkiksi palkkakortteihin ja muihin asiakirjoihin kuin palkanmaksuun liittyviin tositteisiin.

Saako työnantaja seurata puhelutietoja?

Työnantajalla on oikeus tarkastaa puhelinmaksut noudattaen lain sähköisen viestinnän palveluista määräyksiä. Teleyritys ei yleensä saa antaa puhelinlaskun puhelutietoja ulkopuolisille. Työnantajalla on kuitenkin, liittymän tilaajana ja laskun maksajana, oikeus laskun tietoihin tietyin rajoituksin.

Saako työnantaja tietää työterveydestä?

Työterveyshuoltolaissa määritellään, että työnantajalla, työpaikan työsuojelutoimikunnalla ja työsuojeluvaltuutetulla on oikeus saada työterveyshuoltotehtävissä toimivilta henkilöiltä sellaisia näiden asemansa perusteella saamia tietoja, joilla on merkitystä työntekijöiden terveyden sekä työpaikan olosuhteiden …

Saako työnantaja Googlata?

Oikeuskäytäntöä ei tiettävästi ainakaan Suomessa ole siitä, että joku olisi tullut googlettamisen takia syrjäytetyksi tehtävään valittaessa. Esimerkiksi Ruotsissa googlaaminen on sallittua työnantajille.

Saako työnantaja katsoa LinkedIn?

Koska kysymyksessä on alusta, jolla lähtökohtaisesti henkilöt antavat ennen kaikkea ammatillista tietoa itsestään, niin LinkedIn –tilin perustaminen voidaan katsoa sisältävän henkilön antaman luvan sille, että kuka tahansa voi näitä tietoja katsoa.

Miten tiedot Työnantajasuorituksista ilmoitetaan ja miten ne maksetaan?

Jos haluat ilmoittaa tai korjata tietoja vuodelta 2019 tai sen jälkeisiltä vuosilta, lue ohjeet tulorekisterin sivuilta. Työnantajasuoritukset pitää ilmoittaa sähköisesti esimerkiksi OmaVerossa. Paperilomaketta voi käyttää vain silloin, jos sähköinen ilmoittaminen ei jostain syystä ole mahdollista.

Mitä tietoja työnantaja tarvitsee?

Työnantaja saa käsitellä työntekijästä tai työnhakijasta vain välittömästi työsuhteen kannalta tarpeellisia henkilötietoja, jotka liittyvät työsuhteen osapuolten oikeuksien ja velvollisuuksien hoitamiseen tai työnantajan työntekijöille tarjoamiin etuuksiin tai jotka johtuvat työtehtävien erityisluonteesta.

Mitä lääkäri saa kertoa työnantajalle?

Lääkäri voi vain perustella myöntämäänsä sairaslomaa. Mitään terveystietoja ei työnantajalle luovuteta ilman sinun suostumustasi.

Onko työnantajalla oikeus kysyä terveystietoja?

Työnantaja saa käsitellä terveystietojasi, jos on saanut tiedot sinulta tai olet antanut siihen suostumuksesi. Sairautta tai vammaa koskevat tiedot ovat laissa määritelty arkaluontoisiksi tiedoiksi ja niitä voi käsitellä työpaikalla ainoastaan työntekijän luvalla.

Voiko työnantaja katsoa terveystietoja?

Työnantaja saa käsitellä työntekijän terveydentilatietoja (esim. diagnoosit), jos käsittely on tarpeen sairausajan palkan tai siihen rinnastettavien, terveydentilaan liittyvien etuuksien suorittamiseksi tai sen selvittämiseksi, onko työstä poissaoloon perusteltu syy.

Saako työnantaja kerätä terveystietoja?

Työnantaja saa kerätä työntekijän terveydentilatietoja häneltä itseltään tai hänen kirjallisella suostumuksellaan muualta. Jos työntekijä toimittaa työnantajalle työkykyään koskevan lääkärintodistuksen tai -lausunnon, työnantaja saa luovuttaa sen työterveyshuoltoon, ellei työntekijä ole kieltänyt luovuttamista.

Mitä tietoja työnantaja tarvitsee Verokortista?

Työnantaja pidättää palkasta veroa verokorttiin merkityn prosentin mukaisesti. Jos et näytä verokorttia työnantajallesi eikä työnantaja ole saanut ennakonpidätystietojasi Verohallinnosta sähköisesti, työnantajan täytyy pidättää palkastasi peräti 60 % veroa.

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus käsitellä työntekijän terveydentilaa koskevia tietoja?

Työnantajalla on oikeus käsitellä työntekijän terveydentilaa koskevia tietoja, jos se on tarpeen sairausajan palkan maksamiseksi, poissaolon perusteen selvittämiseksi tai työntekijän pyynnöstä hänen työkykynsä osoittamiseksi. Terveydentilatiedot on kerättävä työntekijältä tai hänen kirjallisella suostumuksella muualta.

Jätä kommentti